Thursday 16 April 2015

ピオニー咲いた。アボカド水栽培もう一度。カラフル夕ご飯。Peony blossom. Avocado hydroponics again. Colourful dinner.


今日、ピオニーが一つ咲きました。私の手のひら一杯になる大きさ。
One flower of peony has bloomed! It's my hand full size.


昨日の夕方はこんなで、不思議な事に咲いたら白くなる。
去年も1つだけ花を咲かせたのですが、ちょうどその時期家の愛猫の病気が悪くなって、私は花を楽しむ所ではなく、結局彼が5月に逝ってしまった時にはピオニーも終わっていました。今年は初めて4つもの蕾が付いて、毎日とても楽しみにしているのですが、それはきっと私の猫がプレゼントしてくれたのかな、とかね。

Last evening, it was like this. A pale pink bud is mysteriously in bloom as a white flower today. 
I had a one flower last year too but the same time my beloved cat was very sick so I wan't able to enjoy the flower. When he was gone in early May, the flower was gone too. So I think that these 4 flowers of peony in this year are send by him as his gifts for me.


先日も書いたアボカドの種水栽培計画(笑)。バージョンアップ。前のはもう芽が出そうもなかったので、新しい種と交換。夫がアボカド狂なのでね。

I have posted about my avocado pits before but they were failed to sprout. I'm gonna try it out again. My husband  is crazy about avocado though. lol


前回はこうやってただ爪楊枝を指して水の上に置いたので、水がちょっとでも干上がるとすぐ露出してしまったのが敗因かな?と。で、

Last time was like this, I just stuck tooth picks to support a pit on the water but when the water evaporate even a bit, a pit expose above the water. That would be a cause of failure. So...


こんどはこういうホルダーを作って種が水にちゃんと浸かる様にしました。さて、どうなる事やら。

I made special holders like this at this time. A pit can be stay in the water. Will see again, lol.



昨日の夕食は何とも鮮やかでした。久しぶりにビーツのペストパスタ。簡単で美味しいの!
ビーツをホイルにくるんでオーブンで50分くらいロースト。皮を剥いたビーツと、くるみ、ニンニク、レモン汁、パルメザンチーズ、オリーブオイルをフードプロセッサーに入れてペースト状に。後はお好みのパスタやキヌアやライスに混ぜるだけ。昨日のは、カシューナッツとエイジドチェダーチーズも追加。パスタはオールドグレインのカムート。白いセモリナ粉の物よりは良いんじゃないかと。サラダには黄色いベルペッパー(パプリカ)たっぷり。と、グリーンスムジーの残り。

ちなみに、パスタを食べながら顔をあげた夫の唇は、まるで口紅を引いた様にドピンクで、ドララッグクイーンみたいで吹き出しそうになりました。お気を付け遊ばせ。

Dinner last night I cook was so colourful. It's been a while to make beet pesto. It's easy and delicious!
You wrap beets by piece of aluminum foils and put them into the oven. (425F about 50min). Peel them and put them into a food processor together with walnuts, garlic, lemon juice, parmesan cheese and olive oil. Blend them as paste. Mix it into your choice of pasta, quinoa, rice or so. 
I added some cashew nuts and aged cheddar cheese too into yesterday's one. My pasta was organic kamut penne which I believe better than white pasta. I put a lot of sliced of yellow bell pepper in the salad and some left over green smoothy as our drink. 

By the way, when my husband looked up at me as eating the pasta, I noticed that his lips were very pink, well magenta like lipstick on as a drag queen. I was almost bursted out laughing. Be careful ;)

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